Kohinoor_alasivujen_yläkuva_1

Vastuullisuus

Kertakäyttökulttuuria vastaan!

Panostamme kaikessa tekemisessämme korkeaan laatuun. Olemme ylpeitä työstämme ja haluamme, että valmistamamme korut säilyttävät arvonsa ja kestävät sukupolvelta toiselle. Pitkän iän varmistamiseksi etenkin timanttikorut kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella noin vuoden välein. Timanttikorujen korjaus- ja huoltoasioissa voit olla yhteydessä myös meihin.

Käytämme vain luotettavia ja pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita materiaalintoimittajina. Raaka-ainetoimittajamme ovat Responsibe Jewelry Counsilin (RJC) jäseniä. RJC:n toiminnan tavoite on läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden lisääminen koruteollisuudessa. Lisäksi kaikki timantintoimittajamme ovat sitoutuneet noudattamaan Kimberlyn prosessia, jonka tarkoitus on estää konfliktialueilta tulevien timanttien kaupallinen käyttö.

Valmistamme timanttikorumme sertifioidusta kierrätyskullasta, jonka meille toimittaa K.A. Rasmussen Finland. Kihloissa ja muissa valmistamissamme koruissa suurin osa materiaalista on kierrätettyä. Ostamme asiakkailtamme merkittävän määrän romukultaa materiaaliksi uusiin koruihin.

kullan sulatus
Jalometalliraaka-aine on sataprosenttisesti kierrätettävää.

Paikallisesti tunnemme vastuumme omasta toimintaympäristöstämme. Puhdistamme omat prosessivetemme kemikaaleista ja metalleista ennen niiden laskemista viemäriverkkoon. Olemme myös jo vuosien ajan tukeneet paikallista Vanajavesikeskusta, jonka tavoitteena on Hämeen alueen järvien ja jokien kuntoon saattaminen.

Aloitimme vuonna 2018 yhteistyön suomalaisen ekologista pakkausmateriaalia kehittävän yrityksen Sulapacin kanssa. Sulapac on kehittänyt biohajoavan ja muovittoman FSC-sertifioidun puupohjaisen pakkausmateriaalin, josta valmistettu Kohinoor-korurasia voitti WorldStar-pakkauskilpailun vuonna 2019. Voit valita timanttikorullesi tämän uudenlaisen Sulapacin materiaalista valmistetun korurasian perinteisen pakkauksen sijaan.

Sulapac x Kohinoor
Kohinoor-timanttikoruille suunniteltu Sulapac-korurasia on muoviton ja biohajoava.