Vuoden kaunein sormus 2018 -finalisti

Kultakeskus Oy:n pääsuunnittelijan Assi Arnimaan Aino Ackté -timanttisormus on ehdolla vuoden kaunein sormus 2018 -kilpailussa. Kilpailun järjestävät Häät-media ja I love me -messut jo 11. kerran. Tänä vuonna kilpailun teemana ovat inspiroivat suomalaiset naiset ja heidän tarinansa.

Suomen kauneimman sormuksen tittelistä kilpailee Arnimaan suunnittelema Aino Acktén nimeä kantava timanttisormus, jonka keskiössä loistaa 1,06 karaatin cushion-hiontainen timantti. Sormus on valmistettu 14 karaatin keltakullasta ja siinä on yhteensä 29 timanttia. Sormuksen suunnittelussa Arnimaata innoittivat Aino Acktén poikkeuksellinen tarina sekä 1800-luvun lopun Pariisi, jossa Ackté teki merkittävimmät roolityönsä.

– ”Aino Ackté oli upea suomalainen kosmopoliitti aikana, jolloin naisen ei ollut helppo saavuttaa unelmiaan. Menestyksekkään maailmanvalloituksensa jälkeen hän osallistui suomalaisen kulttuurin kehittämiseen esimerkiksi Savonlinnan oopperajuhlien perustajana.” Arnimaa kertoo finaalisormuksen innoittajasta.

Vaikka sormuksella on vahva tarina, Arnimaan suunnittelutyön lähtökohtia ovat laatu sekä korun pitkäikäisyys ja käytettävyys.

– ”Hyvä suunnittelija tuntee myös materiaalit ja tekniikat. Timanttikorua suunniteltaessa tuotanto pitää tuntea aina muottien teosta valmiin korun pintakäsittelyyn.” Arnimaa summaa.

Vuoden 2018 kaunein sormus -kilpailuun osallistui yhteensä 64 sormusta, joista korualan, designin ja viestinnän ammattilaisista koottu raati valitsi 10 finalistia. Koko kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joka on käynnissä Häät.fi-sivustolla 31.10.2018 asti. Lisäksi finalisteihin voi tutustua Messukeskuksessa järjestettävillä I love me -messuilla 19.–21.10.2018.

Äänestä täällä: Vuoden 2018 kaunein sormus -äänestys, Häät.fi